Ibadah

Kunci Untuk Mendekatkan Diri Kepada Allah Di Bulan Ramadan

Oleh Tim Tazkirah  •  3 Jun 2017

Semua orang tahu bahawa Bulan Ramadan adalah bulan untuk mendekatkan diri kepada Allah, untuk berdoa lebih banyak, untuk melakukan ibadah dengan lebih giat, untuk lebih banyak ke masjid. Jika seseorang tidak tahu banyak pun tentang Islam, dia pasti tahu bahawa Ramadan adalah bulan untuk memperbaiki diri.

Namun, ajaibnya, dalam al-Quran, Allah memberikan kita kunci untuk mendekatkan diri kepadaNya pada bulan Ramadan. Apakah kunci tersebut? Kuncinya ialah Al-Quran. Perlakukanlah Al-Quran sebagaimana kita baru awal-awal ingin mengenali Al-Quran. Bacalah Al-Quran, fahamilah Al-Quran, kenalilah Al-Quran.


Kongsikan Video Ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan video ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Tim Tazkirah

Tim Tazkirah

Tazkirah.net merupakan wadah untuk komuniti Islam saling berkongsi ilmu pengetahuan, pandangan dan pengalaman mereka sebagai satu peringatan untuk menjadi muslim yang lebih baik.

Kempen Dakwah Digital

Boleh Sumbangkan RM50 Untuk Dakwah?

Bantu kami untuk mengerakkan platform dakwah digital ini dengan menerbitkan konten-konten Islamik yang mampu menyentuh jiwa insan lain agar berubah menjadi lebih baik.

Langgan Siri Tazkirah

Dapatkan siri informasi islamik yang ringan dan santai terus kepada emel anda setiap minggu dengan mengisi emel anda di bawah.

Ikuti Kami