Ini kisah Hairul yang cuma bertunang lebih sebulan.

Saya hanya sempat bertunang lebih sebulan sebelum terus bernikah. Sedangkan, waktu itu saya belum bersedia daripada mana-mana segi urusan teknikal lagi seperti kursus kahwin, pengesahan bujang, borang itu borang ini, dan macam-macam lagi.

Semuanya saya buat dalam masa sebulan dan Alhamdulillah ia sempat.

Bagaimana boleh terjadi begitu?

Selepas saya bertunang, barulah saya tahu, yang abang kepada tunang saya akan melangsungkan pernikahannya. Hanya selang waktu sebulan lebih.

Boleh Sumbangkan RM10 Untuk Dakwah?

Bantu kami untuk mengerakkan platform dakwah digital ini dengan menerbitkan konten-konten Islamik yang mampu menyentuh jiwa insan lain agar berubah menjadi lebih baik.

Keterangan Lanjut

Saya pula, memang mahu bernikah pada tahun ini, cuma belum pasti tarikh, dan saya fikir sangat elok sekiranya disekalikan dengan pernikahan abangnya.

Pertama sekali, kos dapat dijimatkan. Keduanya, kerja kenduri kahwin adalah kerja yang penat, jadi sekiranya berdua ia akan mengurangkan penat.

Juga, saya mahu mengambil peluang bernikah awal. Sebab, sekiranya tidak, pasti penat kenduri kahwin di sebelah pihak perempuan itu akan melewatkan niat tadi hingga ke tahun depan.

Yang lebih utama daripada semua itu, saya cepat-cepat mahu beroleh pahala sebagai suami.

*Hairul sekarang bekerja sebagai pengurus di www.bookcafe.com.my

Tentang C.O.M

C.O.M

Page Facebook yang bercerita tentang orang-orang di Malaysia. Sama ada warganegara ataupun pendatang tanpa izin.

Dakwah Digital

Bantu kami untuk mengerakkan platform dakwah digital ini dengan menerbitkan konten-konten Islamik yang mampu menyentuh jiwa insan lain agar berubah menjadi lebih baik.