Gaya Hidup

Jangan Bajet Macam Kita Tak Pernah Buat Silap

Oleh Tim Tazkirah  •  12 Jun 2017

Kini ramai orang menegur secara lantang sebarang kesilapan yang berlaku di sosial media. Kadang-kadang kritikkan yang dilontarkan adalah melampau-lampau sehinggakan kita lupa bahawa diri kita juga tidak boleh lari dari kesilapan. Di dalam video ini, Ustaz Don menggariskan satu firman Allah mengingatkan kita semua bahawa kita adalah insan yang lemah dan tidak boleh lari dari melakukan kesilapan. Mudah-mudahan kita lebih rasional dan adil di dalam menghukum orang lain.


Kongsikan Video Ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan video ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Tim Tazkirah

Tim Tazkirah

Tazkirah.net merupakan wadah untuk komuniti Islam saling berkongsi ilmu pengetahuan, pandangan dan pengalaman mereka sebagai satu peringatan untuk menjadi muslim yang lebih baik.

Kempen Dakwah Digital

Boleh Sumbangkan RM50 Untuk Dakwah?

Bantu kami untuk mengerakkan platform dakwah digital ini dengan menerbitkan konten-konten Islamik yang mampu menyentuh jiwa insan lain agar berubah menjadi lebih baik.

Langgan Siri Tazkirah

Dapatkan siri informasi islamik yang ringan dan santai terus kepada emel anda setiap minggu dengan mengisi emel anda di bawah.

Ikuti Kami