Muslim Brand

7 Sebab Mengapa Anda Perlu Bertukar Kepada Ubat Gigi IVT Bright

Oleh Muslim Brand  •  12 Jul 2017  •  4 min baca

Gigi merupakan struktur keras yang menyerupai tulang, yang tumbuh pada gusi dan berfungsi untuk menggigit dan mengunyah makanan. Gigi juga merupakan penyeri kepada senyuman seseorang maka sudah pasti ianya perlu dijaga oleh anda sebaik mungkin.

Penggunaan ubat gigi halal tanpa fluorida dan berasaskan bahan organik sangat penting untuk menjaga kesihatan dan kebersihan gigi anda. Oleh itu, di sini kami senaraikan 7 sebab mengapa anda perlu bertukar kepada Ubat Gigi Herba IVT Bright.

IVT Bright ubat gigi 100% menggunakan herba terpilih.

#1 – Bahan herba semulajadi

IVT Bright menggunakan 100% bahan herba semulajadi iaitu Cengkih, Kayu Manis, Garam, Pudina dan Streblus Asper. Tahukah anda bahawa penggunaan bahan berflorida (yang biasa terdapat dalam ubat gigi di pasaran) boleh mereputkan tulang anda jika digunakan dalam jangka panjang? Oleh itu beralihlah kepada IVT Bright yang telah mendapat kelulusan KKM: NOT170203517K dan menggunakan bahan herba semulajadi tanpa florida.

#2 – Menanggalkan Plak dan Karat

Biarpun tanpa kandungan florida, IVT Bright sangat berkesan menanggalkan plak dan karat pada gigi .Ianya sangat efektif membuang kesan kuning akibat rokok, kopi dan teh. Paling penting saiznya yang kecil dan muat masuk poket sesuai dibawa ke mana-mana.

#3 – Meredakan rasa sensitif pada gigi

Rasa sensitif pada gigi, dapat menimbulkan rasa kurang selesa terutama apabila anda ingin menikmati makanan dan minuman kegemaran yang sejuk seperti aiskrim, manis ataupun makanan dan minuman dengan rasa manis atau masam. Pengunaan IVT Bright didapati sangat berkesan dalam menangani masalah gigi sensitif anda, menjadikan anda bebas menikmati apa jua makanan dan minuman kegemaran anda tanpa rasa sakit mahupun ngilu pada gigi.

Walaupun bersaiz mini, ia mampu digunakan sehingga 45 hari.

#4 – Menghilangkan nafas berbau

Adakala anda gagal atau malu untuk berkomunikasi dengan baik apabila mengalami masalah mulut dan nafas yang berbau. IVT Bright dengan kandungan herba terutama cengkih, dapat mengatasi masalah ini. Secalit ubat gigi yang diletakkan pada hujung sudu (disediakan) dengan penggunaan tetap sekurang-kurangnya 2 kali sehari. Anda kini boleh berkomunikasi tanpa was-was dengan sesiapa jua pada bila-bila masa.

#5 – Meredakan simptom radang gusi dan skurvi

Kebimbangan anda terhadap penyakit yang sering melanda mulut anda seperti radang gusi dan skurvi (gusi berdarah) kini juga dapat diatasi. Kebanyakan testimoni pengguna juga mendapati bahawa IVT Bright menjadikan mulut anda segar lebih lama, gigi nampak cerah, bau mulut neutral serta pengguna tidak lagi mahu menggunakan ubat gigi lain kerana kesan herba yang terkandung dalam IVT Bright.

#6 – Memberikan 12 jam perlindungan

Sepertimana ubat gigi lain di dalam pasaran, IVT Bright tidak kurang hebatnya dengan memberikan 12 jam perlindungan kepada gigi pengguna. Ya, 12 jam perlindungan dengan pelbagai kelebihan yang ada pada bahan-bahan yang digunakan seperti Cengkih, Kayu Manis, garam, Pudina dan Streblus Asper.

#7 – Ubat gigi halal dan banyak manfaat

Kecil-kecil cili padi, begitulah diibaratkan IVT Bright ini. Bersaiz kecil, dilengkapi sudu untuk mencalit ubat gigi, isi kandungannya yang seberat 25gram mampu digunakan untuk jangkamasa 45 hari menjadikannya sangat berbaloi untuk dibeli.

Senyuman lebih meyakinkan dengan gigi yang putih bersih setelah menggunakan IVT Bright.

Anda berminat untuk mendapatkan IVT Bright?

Sekotak IVT Bright boleh didapati pada harga sekotak RM 45.90 dengan harga jual RM35.00, caj pos ialah RM7 (Semenanjung Malaysia) dan RM 10 ( Sabah Sarawak).

IVT Bright boleh didapati terus melalui alamat berikut :

IV Niaga Sdn. Bhd. (1185612A)
No. 341, Jalan Bandar Senawang 1,
Pusat Bandar Senawang,
70450 Senawang, Negeri Sembilan.

Bagi yang ingin membuat pesanan secara atas talian (online), anda boleh mengirimkan pesanan melalui Whatsapp, atau melayari laman sesawang (website), Facebook, dan Instagram kami seperti berikut:

Whatsapp: 010 3092736 (Muhammad Adam bin Abdullah)
Laman web: www.gigibersih.com
Facebook: IVT Bright Pemutih Gigi
Instagram: IVMIST

Selamat mencuba IVT Bright, semoga anda memiliki gigi yang sihat dan kuat serta senyuman paling menawan tanpa was-was!


Kongsikan Artikel Ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan artikel ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Muslim Brand

Muslim Brand

Kupasan produk keluaran muslim untuk rujukkan para pengguna. Gunakan kuasa membeli anda dengan bijak. Sokong produk keluaran muslim, tingkatkan ekonomi ummah.

Kempen Dakwah Digital

Boleh Sumbangkan RM50 Untuk Dakwah?

Bantu kami untuk mengerakkan platform dakwah digital ini dengan menerbitkan konten-konten Islamik yang mampu menyentuh jiwa insan lain agar berubah menjadi lebih baik.

Langgan Siri Tazkirah

Dapatkan siri informasi islamik yang ringan dan santai terus kepada emel anda setiap minggu dengan mengisi emel anda di bawah.

Ikuti Kami